Elaborarea reţetelor de materiale de finisaj are loc în laboratorul propriu cu personal calificat, pe baza mostrei de culoare pusa la dispoziţie de client. La înregistrarea cererilor formulate de clienti ne strâduim să fixăm pe cât posibil, toate detaliile legate de suprafaţa de obţinut: suportul de lemn, slefuirea,  modul de aplicare a materialelor, condiţiile de lucru si uscare, pretenţiile speciale ale clientului..

După testarea şi definitivarea reţetelor se produce o cantitate de probă de 1-3 litri, care este trimisa la client impreuna cu contramostra facuta in laboratorul nostru. De obicei tehnicianul Kneho asista la incercarea materialului la  client, în condiţiile de utilizare din producţie. Din materialul prezentat  se păstrează o mostra fluidă în vederea comparării cu loturile ulterior produse. În cazul în care clientul doreşte o eventuală nuanţare a materialului, aceasta are loc la primul lot la faţa locului. Toate modificările suferite de reţetă sunt documentate şi   înregistrate de personalul din laborator.

La cererea clientului se ataşează produsului   tehnologia completă de finisaj recomandat de producător.

În cazul în care cu mijloacele proprii nu pot fi elaborate reţetele,   laboratorul firmei Kneho Lacke GmbH asigură asistenţă   operativă  în definitivarea şi optimizarea reţetelor.

Certificat 9001, 14001